dimarts, 10 de març del 2015

RECEPTES

En aquest espai us deixem diferents receptes que podeu preparar. Esperem que us agradi i que disfruteu del que prepareu!!
A disfrutar!!

TRUITA DE PATATES

INGREDIENTS:

- 1 ceba
- 9 nous 
- 9 patates
- Oli
- sal

En els ingredients d'aquesta recepta poden aliments rics els proteïnes, hidrats de carboni i lípids.

PREPARACIÓ:

1) Tallar la ceba i pelar i tallar les patates en trossos petits.
2) Posarem a escalfar l'oli en una paella per fregir les patates. 
3) A continuació batre els ous per poder realitzar la truita.
4) Després posarem a fregir la ceba. Posar oli a la paella i col·locar la barrejar. ( patates + ceba ) i remoure fins que les patates estiguin toves. Remoure la barreja per evitar que s'enganxi a la paella. Un cop estiguin les patates les traurem de la paella, les posarem en un bol amb tovallons de cuina a sota per absorbir l'oli.
6) Quant tinguem les patates ben escorregudes agafarem els ous que hem batut, afegirem sal i ho barrejarem tot bé.
7) Posem una paella amb un raig d'oli a foc mig i quant estigui calent tirarem la barreja.
8) Ara toca donar-li la volta a la truita.  Hem de buscar un plat més gran que la paella, ho posem boca vall i apretem amb força amb una mà mentre l'altre la utilitzem per donar-li la volta amb el mànec de la paella.
9) Deixar la truita a la paella perquè s'acabi de fer per l'altra cara.








CREMA DE CARBASSÓ 

INGREDIENTS :

- 1 Ceba La ceba és un tubercles que ens aporta vitamina. El carbassó és una verdura d'estiu que porta molta vitamina C potassi i magnesi.
- 4 Carbassons
- 4 Formatges

PREPARACIÓ:

1) Primer de tot tallarem el carbassó  i les cebes per poder triturar-ho.
2) Afegir oli una paella per saltejar la ceba amb el carbassó.
3) Un cop tot saltejat posarem aigua fins que cobreixi els aliments i deixarem que bulli.
4) Quan comenci a bullir afegirem els 4 formatges.
5) Una vegada bullit ho traurem del foc i batrem tot amb el turmix fins que es quedi una crema.
6) Posarem una mica de sal (al gust) i servir!






MACARRONS AMB TRES TIPUS DE SALSA

INGREDIENTS

- Macarrons
- Aigua
- Sal

PREPARACIÓ:

1) Posarem aigua a bullir en una olla i sal.
2) Quan comenci a bullir posem els macarrons i esperem 8-10 min, depèn del gust de cada persona.
3) Els escorrim i els col·loquem en un bol.
4) Tirar-hi la salsa.

SALSA BOLONYESA

INGREDIENTS:

- Carn de vedella: carn vermella aporta proteïna, té una funció plàstica, aporta ferro, i vitamina B12, fàcil d'assimilar, té molta grassa i greixos saturats i pot provocar problemes d'obesitat.

- Ceba
- Tomàquet
- Sal
- Oli

PREPARACIÓ: 

1) Pelem i tallem la ceba i també picar la carn i posar-hi sal.
2) En una paella escalfem una mica d'oli i afegim la ceba.
3) Un cop ben fregida afegim la carn.
4) Quan la carn està ben fregida afegim el tomàquet.
5) Sofregir-ho tot i deixar-ho 10 minuts en el foc perquè agafi bon gust.
6) Un cop a punt barrejar-ho amb els macarrons.






SALSA DE TOFU AMB FRUITS SECS

INGREDIENTS

- Tofu: porta soja, que nutritivament és molt bo. És una proteïna vegetal té una funció plàstica, ajuda a reduir el colesterol. Per altre banda la soja és molt indigesta, transgènica. La soja fermentada és el tofu.

- Ametlles
- 2 Ceba
- Salsa de soja

PREPARACIÓ:

1) Desglossem el tofu i ho barregem amb la salsa de soja. Palar i tallar les cebes i triturar les ametlles.

2) En una paella escalfar oli un cop calent afegir les cebes fins que quedin doradetes.
3) Afegir el tofu, fins que quedi doradet, com més temps el deixem millor.
4) Afegir ametlles i deixar-ho cinc minuts més.
5) Barrejar-ho amb els macarrons.


SALSA REMOLATXA

INGREDIENTS

- Remolatxa: aporta molt de ferro, potassi, iode, silici. És una hortalissa.

- 2 Porro


PREPARACIÓ:

1) Pelar i tallar la remolatxa i porros
2) Els posem a la paella, afegim sal 
3) Afegim aigua i a continuació afegim crema de civada.
4) Ja està llest per barrejar-ho amb els macarrons.





ARRÒS A LA CASSOLA

INGREDIENTS

- 500 grams de pollastre
- 250 grams de costella de porc
- 5 alls amb la pell
- 2 cebes
- trompetes de la mort
- 1 pebrot vermell
- 2 o 3 carxofes 
- mitja llauna de tomàquet
- 500 grams d'arròs

PREPARACIÓ:

1) Escalfar oli en una paella.
2) Mentre s'escalfa l'oli, pelar i tallar les cebes, les carxofes i el pebrot.
3) Posar les trompes de la mort en aigua.
4) Un cop l'oli està calent afegir els alls sense pelar i les cebes.
5) Afegir la carn i la fregim fins que quedi daurada per fora i rosa per dins.
6) A continuació afegim el pebrot i les escarxofes i un cop es facin una mica afegim el tomàquet.
7) Afegim l'arròs i desprès l'aigua. Finalment afegim les trompetes de la mort i ens esperem 20 minuts.


CALDO DE POLLASTRE AMB VERDURES

INGREDIENTS

- Pollastre: una cuixa, un ós de vedella i un pit de pollastre.
- 3 pastanagues
- 1 api
- 1 porro
- 1 nap
- 1 xirivia
- 2 patates


PREPARACIÓ:

1) Afegim en una olla aigua a bullir.
2) Mentre pelem i tallem el porro, el nap, les pastanagues, la xirivia i les patates. 
3) Afegim a l'olla el pollastre i desprès afegim les verdures.
4) Tanquem l'olla a pressió i la deixem fins que la vàlvula pugi.
5) Quan pugi la vàlvula traurem l'olla del foc i esperarem 30 minuts. 
6) Obrirem la olla i col·larem la el caldo per separar el caldo de la carn i les verdures
7) El caldo ja estarà llest. Podrem aprofitar la verdura i la carn posant-la en un plat amb oli i sal.


SAMFAINA

INGREDIENTS
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 3 cebes
- 1 carbassó
- 1 albergínia
- 1 llauna de tomàquet

PREPARACIÓ:

1) Netegem i pelarem les cebes, albergínies i el carbassó. 
2) Agafem una paella i afegim un raig d'oli.
3) Un cop calent l'oli afegim les cebes i els pebrots. 
4) Quan estiguin una mica fetes les cebes i els pebrots afegim el carbassó i l'albergínia. 
5) Esperarem una estona i quan està tota la verdura feta afegirem el tomàquet.
6) Remoure-ho tot i deixar-ho 10 minuts.



CROQUETES DE POLLASTRE

En aquesta receptes utilitzarem dos tipus de llet i dos tipus de farina ja que realitzarem croquetes sense lactosa i sense gluten i les altres normals.

INGREDIENTS:
- Ous
- Pollastre
- Farina de blat/ farina de cigrons
- Pa ratllat  (amb sense gluten)
- 2 cebes
- Llet

PREPARACIÓ:

1) Per poder fer les croquetes de pollastre posarem a bullir una olla amb aigua. Quan estigui bullida posarem el pollastre a bullir. Traurem el pollastre per trossejar-lo en trossos petits i la meitat de pollastre la utilitzarem per un tipus de croquetes i la resta per les altres.

2) La primera meitat de pollastre la posarem el bol amb llet normal ( sencera, amb lactosa) per poder triturar. Amb l'altre part de pollastre farem lo mateix però amb llet sense lactosa.

3) Agafarem un paella per sofregir les cebes. Farem servir dues paelles per cuinar els dos tipus de croquetes.

4) Quant la ceba estigui ben feta la traurem per posar-la a la barreja de pollastre i llet i a continuació ho triturem tot.

5) Cada barreja les ficarem en la seva paella corresponent i afegirem a cadascuna 3 cullerades de farina. A les sense gluten posarem farina de cigrons i per le altres farina de blat. Hem de remoure la massa per evitar que quedin grumolls.

6) Anirem posant la llet ( cada llet a la massa corresponent) per aconseguir que la massa agafi consistència i poder manipular-la.

7) Quant la massa hagi agafat consistència la traurem del foc i en una superfície plana deixarem reposar la massa per després manipular-la.

8) Un cops la massa estigui freda podem començar a realitzar les croquetes.

  •  Agafem una mica de massa, fem la forma de croqueta. Després la passem per ou i per últim per pa ratllat. 
9) Un cop tinguem una quantitat de croquetes. Posarem una paella amb molt d'oli per fregir-les. Si volem disfrutar de croquetes sanes poder posar-les al forn.






ROSTIT DE VEDELLA

INGREDIENTS:

- 1kg Vedella
- 2 cebes sense pelar
- 1 cap d'all
- Sal
- Pebre
- Vi negre
- Herbes ( farigola, orenga, lleure)

PREPARACIÓ:

1) Agafem una cassola gran perquè càpiga el quilo de carn. Afegirem les dues cebes senceres, les herbes perquè la carn agafi gust, un cap d'all i per finalitzar un raig d'oli.
2) Posem la carn a la cassola amb el cordill i esperar que es vagi fent.
3) Afegim la sal, el vi negre i el pebre ( al gust)
4) Deixem que es vagi fent, hem de donar-li la volta perquè es vagi fent de l'altre costat. I deixar que estigui per poder disfrutar!!



ESTOFAT DE PEIX

INGREDIENTS: 
- 1 kg 1/2 de peix.
- 1kg 1/2 de petxines.
- 2 cebes
- 4 patates
- Llauna de tomàquet
- Ametlles
- Lleure

PREPARACIÓ

1) Agafem una cassola, afegirem oli i les dues cebes tallades.
2) Quant la ceba estigui sofregida afegirem mitja llauna de tomàquet.
3) A continuació posarem les quatre patates tallades i pelades. Després afegirem la picada i donem voltes.

 *PICADA: Ametlles, blat, lleure i all. Tot ho triturem i després afegim agua.

4) Afegim aigua fins que cobreixi tot els aliments.
5) Un cop estigui bullit posarem el peix i les petxines.

  *PETXINES: S'han de rentar! Ho farem posant-les en un bol amb aigua i sal.
6) Ho deixarem bullir tot una estona i després es retira del foc. 
     I servir!!






GALETES D'AMETLLES I CANYELLA

INGREDIENTS:
- 350 gr de farina
- 150 gr de mantega
- 200 gr de sucre i canyella.
- 1 cullaradeta de ratlladura de llimona
- Sal
- Ous.

PREPARACIÓ:

1) Posarem els 150 gr de mantega i els 200 gr de sucre i ho batrem fins aconseguir una barreja homogènia.
2) Afegirem un ou sencer mes un rovell d'ou, la ametlles picades i la ratlladura de llimona. Ho batrem tot!
3) Després afegirem els 300 gr de farina i ho barregem tot.
4) Per fer les formes de les galetes utilitzarem motlles de les formes que et vinguin de gust.
5) Un cop tenim les formes fetes, les posarem al forn.



AMANIDA GREGA

INGREDIENTS:
- 1 ceba tendra
- 1 cogombre gran
- 1 pebrot verd
- 2 tomàquets
- Olives negres
- Formatge de cabra
- 1 pebrot vermell

PREPARACIÓ:

1) Rentar tots els aliments. Després pelar el cogombre, la ceba i els tomàquets. Tot ha d'estar pelat i ben tallat.
2) Trosseja el formatge i afegir-los a les hortalisses.
3) Ho posarem en un recipient tot barrejat.
4) Afegirem sal i oli al gust.






ENSALADILLA RUSSA

INGREDINENTS:

- 3 Patates mitjes
- Mongetes verdes
- 4 pastanagues
- Tonyina
- 2 ous durs.

PREPARACIÓ:
1) Primer de tot pelarem  i tallarem les mongetes i les patates en trossos petits.
2) En una olla posarem  totes les verdures a bullir. Primer les mongetes, les patates i per ultimo les pastanagues.
3) Quant tot estigui bullit, ho escorrin tot en un colador.
4) Afegirem l'ou dur, la tonyina i ho deixarem refredar.



PINXOS DE FRUITA

INGREDIENTS:

- 2 Pomes
- 3 plàtans
- Caixa de maduixa
- 1 pinya
- Suc de llimona

PREPARACIÓ:

1) Rentarem totes les fruites i les tallarem en quadradets.
2) La pinya la tallarem per la meitat. Una meitat la farem servir per formar els pinxos i l'altre part per clavar el pinxos que ja estiguin realitzats.
3) Anirem agafant les fruites i les posarem en el pixo.

  *NOTA: A la fruita li afegirem suc de llimona per evitar que la fuita s'oxidi.
4) Per acabar anirem clavant els pinxos a la mitja pinya. I a disfrutar de la fruita.






CUSCÚS DE VERDURES

INGREDIENTS:
 - Ceba
 - pebrot verd
 - 1 tomàquet
 - 2 pastanages
 - Gra de sèmola
 - 1 pebrot vermell

PREPARACIÓ:

1) Posem el gra de sèmola (cuscús) en un bol gran per poder afegir els altres ingredients.
2) Pelar tots ingredients, la ceba, els pebrots. Ho posarem a la trituradora.
3) Quant estiguin triturats els barrejarem amb el cuscús.
4) Ho deixem reposar durant 4 hores perquè el cuscús es faci amb els ingredients i estigui llest per menjar.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada